Kaliteli Lokum Nasıl Olur?

slider-4

Kaliteli Lokum Nasıl Olur?

Lokumlar özellikle bayramlarda ikram olarak verilen bir tür şekerleme türüdür. Türk kültüründe önemli bir rolü vardır. Lokum alırken bazı durumlar dikkate alınmalıdır. Bunlar kaliteli lokum olup olmadığı hakkında bilgi vermektedir. Genellikle Türk kahvesi ile tercih edilmektedir. Günümüzde en çok tüketilen lokum ise gül lokumu olarak yer almaktadır. Lokumun raf ömrünün uzun olması için içerisinde katkı maddeleri olan yerlerden lokum alış verisi yapılmamalıdır. Bu durum insan sağlığı açısından önem taşımaktadır.

 

Kaliteli Lokum

Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır. Nişasta türünün nasıl olduğu önemli olmaktadır. Lokum fiyatlarına da bakılmalıdır. Ucuz olan lokum kalite hakkında fikir yürütülmesini sağlar. Kaliteli lokum çok ucuzsa olmamalıdır. Lokum yapımında kullanılan su, şeker oldukça önemlidir. Bu malzemeler kaliteyi etkilemektedir.

 

Açıkta Satılan Lokum

Lokum alırken nereden alınacağı da önemlidir. Açık alanlarda satılan lokum alınmamalıdır. Bu sadece lokum için geçerli değildir. Açık yerlerde satılan ürünler çeşitli kimyasal yollarla mikrobik bulaşma özelliği taşır. Bu nedenle ambalajlı ürünler tercih edilmelidir. Ya da Bakanlığın izin verdiği açıkta satılan yerlerden alınabilir. Lokum alırken parmak ile lokuma bastırarak taze olup olmadığı anlaşılabilir. Bastırdıktan sonra lokum eski halini alıyorsa bu taze olduğu anlamına gelir.

 

Yıldırım Şekerleme

Bir çok lokum çeşidi hijyenik ortamlarda üretilerek müşteriler için farklı çeşitler ile sunulmaktadır. Bunlarda biri yıldırım şekerleme olarak yer alır. Burada siparişler bilgisayar ortamından da verilebilir. 199 TL’ye kadar olan kargolar ücretsizdir. Ancak 199 TL ve üzeri olan kargolarda 15 TL kargo ücreti alınmaktadır. Yıldırım şekerleme farklı lokum türleri bulundurur. Bunlar, kuş, gül, çifte kavrulmuş, Antep fıstıklı, Hindistan cevizli, cezerye, çikolatalı, meyveli şeklindedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir